Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ





Την Κυριακή του Ασώτου ο Μητροπολίτης μας ελειτούργησε στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας, εχειροτόνησε Διάκονο τον μοναχό Νικόλαο Κλήμη και εντολη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικου Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου εχειροθέτησε στο Οφφίκιο του Άρχοντος Μαΐστορος της Μεγάλης του Χριστου Εκκλησίας τον ελλογιμώτατον Μουσικοδιδάσκαλον και δεξιόν ιεροψάλτην του Ιερου Καθεδρικου Ναου κ. Γεώργιον Χατζηθεοδώρου, ο οποίος του λοιπου θα προσφωνειται «Εντιμολογιώτατος Άρχων Μαΐστωρ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας».

Ωμίλησε καταλλήλως ο Μητροπολίτης διαβιβάσας τας ευχάς και ευλογίας του Παναγιωτάτου προς τις αρχές, το εκκλησίασμα και προς τον εντιμολογιώτατο Άρχοντα, ανεφέρθη στις άοκνες προσπάθειες τις οποίες καταβάλλει η Α.Θ.Π. από το μαρτυρικό Φανάρι υπέρ της του Κόσμου σωτηρίας.

Τέλος, παρέθεσαν στο πνευματικό κέντρο του Ιερου Καθεδρικου Ναου πατροπαράδοτο καφέ και γλυκίσματα και συνεχάρησαν άπαντες, ο Δήμαρχος και οι λοιπές αρχές τον νεοχειροτονηθέντα ιεροδιάκονον π. Νικόλαο Κλήμη και τον χειροθετηθέντα εντιμολογιώτατον Άρχοντα Μαΐστορα κ. Γεώργιον Χατζηθεοδώρου.

Πηγή www.im-leka.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: